Internetradio is een soort radio-uitzending die via internet wordt uitgezonden. Het maakt gebruik van digitale audio, maar de audio wordt niet draadloos afgespeeld. nederland fm wordt vaak webcasting genoemd. Het is een populaire manier voor mensen om naar hun favoriete muziek te luisteren. Veel populaire radiostations streamen hun shows nu gratis.

Internetradio is beschikbaar op alle soorten apparaten, inclusief computers en slimme luidsprekers. Om een ​​specifiek station te vinden, typt u de roepletters of de naam van het station in uw webbrowser. U kunt ook zoeken in databases van radiostations op websites van radio-aggregators. Met deze online directory's kunt u zenders filteren op genre, populariteit en streamkwaliteit.

Internetradio omvat meer dan alleen geluid; het kan ook tekst, foto's, links en zelfs prikborden bevatten. Deze functies maken het voor u mogelijk om een ​​breder publiek te bereiken. Veel uitzendingen bevatten interactieve media om de betrokkenheid van het publiek te vergroten en demografische gegevens te gebruiken voor gerichte advertenties. Sommige bieden zelfs training of andere interactieve functies waarmee kijkers meer over een onderwerp kunnen leren.

Internetradio is ook beschikbaar op mobiele apparaten. Met de toenemende beschikbaarheid van Wi-Fi en de enorme opslagcapaciteit voor gegevens, is het gemakkelijker dan ooit om naar online radio te luisteren. Er zijn duizenden radiostations beschikbaar om naar te luisteren.