Zelfs vóór de uitvinding van seo-diensten, is er veel gezegd over hoe bedrijven kunnen profiteren van het gebruik van een beste seo bedrijf of hoe ze het beste SEO-bedrijf kunnen kiezen om mee samen te werken. Toch zijn er relatief weinig artikelen geschreven over de operationele of klantenserviceproblemen waarmee een SEO-bedrijf te maken kan krijgen. Het is of niemand heeft het geprobeerd, of niemand heeft de moed om te zeggen dat het leveren van online marketingdiensten van derden gewoon niet eenvoudig is.

 

Een goede start

 

maken Uiteraard zal elk SEO-bedrijf met de beste online marketingstrategie opscheppen over hoe trots ze zijn op hun werk. Hoe bevredigend het is om het siteverkeer van hun klanten te zien toenemen als resultaat van hun inspanningen. Zonder een dergelijke erkenning kan een SEO-bedrijf zich gemakkelijk ondergecompenseerd voelen, opgebrand zijn, een verscheidenheid aan diensten aanbieden die niet vergelijkbaar zijn met de vergoedingen die het ontvangt, enzovoort. Het creëert een vicieuze cirkel die zowel bij het bedrijf als bij de klant tot woede kan leiden. En dat komt omdat je de commerciële en financiële aspecten van de situatie niet hebt gepland. Andere zorgen die zich kunnen voordoen zijn:

 

 

  1. Onvoldoende middelen of verkeerde toewijzing van middelen
  2. De klant lijkt de capaciteiten van het bureau te weinig te benutten door triviale, niet-strategische taken aan het bureau toe te wijzen.
  3. Het seo bedrijf raakt geïrriteerd omdat de klant niet echt begrijpt waar het vandaan komt, en het bureau interpreteert dit als een gebrek aan technisch SEO-begrip bij de klant.

Een SEO-campagne starten met een Boom

 

Merk op dat, hoewel een SEO-uitbesteden- bedrijf nog steeds deel uitmaakt van de klantgerichte sector, de klant u heeft ingehuurd om een ​​specifieke reden: SEO-advies en -uitvoering. Het betekent dat jij iets kunt bereiken wat zij niet kunnen, en in plaats van een passieve ontvanger van hun instructies te zijn, moet je hen laten zien dat je een denkende adviseur bent, niet alleen een integrator van wat ze je geven.

 

Hier zijn enkele dingen die uw SEO-bedrijf kan doen om een ​​project goed van start te laten gaan:

 

  1. Voeg een reeks vragen toe om u te helpen de activiteiten van uw klant beter te begrijpen. Doe je huiswerk zodat je goed geïnformeerde en diepgaande vragen kunt stellen. Maak er een punt van om de antwoorden van uw klant in een samenvatting te herhalen om er zeker van te zijn dat u op exact dezelfde pagina zit.
  2. Vraag een lijst op van recente SEO-inspanningen en hun resultaten. Informeer bij uw klant naar de best practices volgens hun mening. Op deze manier stelt u een norm vast voor uw eigen prestatie.
  3. Voer een korte beoordeling van hun website uit voordat u ze voor het eerst ontmoet. Het stelt u in staat om quick wins en prospects te vinden en tegelijkertijd het niveau van advies vast te stellen dat u bereid bent te geven.
  4. Wees niet bang om naar hun budget te vragen en label uw persoonlijke diensten niet. Onderzoek deadlines en of de gewenste resultaten in overeenstemming zijn met het budget en plan dat ze voorstellen.
  5. Overloop altijd de volgende fasen.

Aan het einde van de dag is geen enkel specifiek SEO-bureau onberispelijk, maar streeft u ernaar het beste SEO-bedrijf te zijn dat u maar kunt zijn.